flag Судова влада України

18 квітня 2014 року в Амвросіївському районному суді відбулися вибори голови і заступника голови суду

18 квітня 2014, 15:13

Згідно Закону України від 08.04.2014 року № 1188-VII «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», з дня набрання чинності цим Законом, вважаються такими, що звільнені з адміністративних посад голови місцевих судів та їх заступники. Наступні голова місцевого суду та його заступник призначаються на посади строком на один рік шляхом таємного голосування із числа суддів цього суду, але не більш як на строк повноважень судді.

На виконання вимог Закону, 18 квітня 2014 року в Амвросіївському районному суді були проведені вибори голови суду та заступника голови суду. У списки для таємного голосування по виборам голови суду були внесені кандидатури з числа суддів суду: Смольняков О.О., Федченко В.М. У списки для таємного голосування по виборам заступника голови суду були внесені кандидатури з числа суддів суду: Радченко Е.А., Пічкур С.Д.

За результатами голосування по виборам голови суду Смольняков О.О. отримав 7 з 7 голосів виборців, Федченко В.М. не отримав жодного голосу.

За результатами голосування по виборам заступника голови суду Пічкур С.Д. отримав 2 з 7 голосів, Радченко Е.А. – 5 з 7 голосів.

Таким чином, на посаду голови Амвросіївського районного суду за результатами таємного голосування суддів був призначений Смольняков О.О., та на посаду заступника голови суду - Радченко Е.А.