flag Судова влада України

8 серпня 2013 року в залі судових засідань Амвросіївського районного суду була встановлена система відеоконференцзв’язку.

14 серпня 2013, 09:24

15 серпня 2012 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції», яким було внесено зміни до цивільного, господарського та адміністративного процесуального законодавства.

Згідно змін, внесених Законом, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного, або адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов’язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п’ять днів до дня проведення такого судового засідання. За наслідками вирішення цього питання, приймається ухвала суду.
 
У кримінальних справах ці технології зможуть використовуватись відповідно до норм нового Кримінального процесуального кодексу України.